معرفی اولیه تفنگ بادی RTI MORA

ویژگیهای RTI Mora :

  • کالیبر : 4.5، 5.5 ،6.35 ،7.62 و 9 میلیمتر
  • ظرفیت مخزن : ۵۰۰، ۷۰۰ و ۱۱۰۰ سی سی، آپشنال
  • قدرت : حدود ۱۵۰ ژول در کالیبر ۵.۵
  • ظرفیت پلنیوم : ۱۲۵ سی سی
  • لوله : لوتار والتر  RPB به طول ۷۰ و ۶۰ سانتیمتر آپشنال
  • رگلاتور : دارای دو رگلاتور با امکان تنظیمات خارجی

شاید بتوان RTI Mora  را ورژن تکامل یافته ی پلت فرم پریست و پروفت کمپانی RTIArms دانست. چراکه شباهت های بسیاری در ساختار و سیستم سلاح دارند. اما علی رغم این شباهت ها، برخی ویژگی های منحصر به فرد این سلاح باعث می شوند که بتوان مورا را یک پلتفرم جدید در سلاح های RTI به حساب آورد.

همانند پریست و پروفت، مورا نیز یک سلاح بولپاپ به حساب آمده که ماشه در جلوی سیستم اکشن سلاح واقع شده، سیسم ماشه ی مورا، همان سیستم بکار رفته در پروفت می باشد که قابلیت تنظیم طول استیج اول و وزن استیج دوم را دارد.

 

بدنه و اکشن RTI Mora

در پریست و پروفت، بدنه ی سلاح متشکل از دو بلوک اصلی، یکی در عقب به عنوان اکشن و بلوک جلویی حامل ریل دوربین و ماشه و گلنگدن و مخزن بود که اتصال بین آنها توسط سه مکانیسم قاب های کناری، تیوب ترانسفر هوا و شرود انجام می گرفت. اما در RTI Mora از یک مونوبلوک استفاده شده (همانند سلاح هایی چون دیستیت دلتا ولف و برکوک گوست) تا بر استحکام سلاح بیفزاید. در سلاح مورا، لوله در قسمت بریچ به اکشن متصل می گردد و نقطه ی اتصال دیگری در قسمت های میانی ندارد و به عبارتی فری فلوت می باشد. هر چند که کمپانی، یک کلامپ را نیز در قسمت جلو برای قفل کردن وسط لول تعبیه کرده که تیرانداز در صورت تمایل می تواند از آن استفاده نماید. بنابراین فری فلوت بودن یا نبودن لوله نیز جزو آپشن های مورا می باشد. شرود لوله، یک شرود قطور است که دارای سیستم بافل پیچیده شده توسط الیاف نمدی در قسمت دهانه ی لوله می باشد.

 

سیستم ولو RTI Mora

همانند ورژن های ۲ و ۳ پروفت، از نوع ولو های بالانس یا به اصطلاح Pressure Assisted Valve است، بنابراین تنظیم سرعت سلاح بیشتر با تغییر فشار رگلاتور صورت می گیرد. با این تفاوت که در مورا، تیرانداز امکان تنظیم ولو را خواهد داشت. تنظیم ولو در مورا، زمان باز بودن ولو بعد از اصابت چکش به سوزن، یا اصطلاحا همان dwell time را کنترل می نماید و می توان آنرا بسته به سطح قدرت مورد نظر تنظیم نمود. با تنظیم تایمینگ ولو می توان در سطوح قدرت خیلی پایین یا خیلی بالا، به حداکثر بهینگی در مصرف و عملکرد سلاح دست یافت. از ویژگی های جالب دیگر سیستم ولو مورا، سهولت در دستیابی به قطعات ولو برای تعمیر یا سرویس، بدون نیاز به باز کردن کل سلاح می باشد.

لوله RTI Mora

لوله ی RTI Mora، ساخت کمپانی لوتار والتر به سفارش شرکت آر تی آی و با ویژگی های مد نظر این کمپانی خواهد بود که به لوله های RPB (RTI Proprietary Barrel) معروف هستند. بنا به اعلام کمپانی، لوله های طول ۷۰، ۶۰ و ۵۰ سانتیمتر برای این سلاح عرضه خواهند شد. تا این لحظه که این مقاله در حال نگارش است، لوله ی طول 700 میلیمتر تنها برای کالیبر 9 میلیمتری توسط کمپانی در نمایشگاه IWA 2024 معرفی شده و بنا به اعلام این کمپانی در پاسخ به سوال ما، لوله های کالیبر 6.35 و 5.5 میلیمتر، چهارماه دیگر عرضه خواهد شد.

سیستم خوراک دهنده ی جدید

از دیگر ویژگی های منحصر به فرد RTI Mora، امکان ادجاست سوزن خوراک دهنده ی آن است که به تیرانداز امکان تنظیم  seating depth  یا همان عمق نشستن پرتابه در قسمت بریچ لوله، حین لود شدن را می دهد که می تواند در افزایش دقت نهایی سلاح موثر واقع شود.

مکانیسم ضامن

مکانیسم ضامن مورا شامل دو بخش می باشد، یکی ضامن ماشه که مشابه با پروفت و پریست است و دیگری ضامن اصلی که چکش را قفل می نماید و به این ترتیب جای هیچ گونه احتمالی برای شلیک اتفاقی سلاح نمی گذارد.

اطلاعات بیشتری بعد از نمایشگاه IWA و از طریق کمپانی سازنده و تیم شارپ شوتر در اختیار شما همراهان قرار خواهد گرفت.


تهیه و تنظیم : دکتر امین کر / صادق قرنجیکی

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

عضویت

این زمینه الزامی است.
این زمینه الزامی است.
این زمینه الزامی است.