دوربین تارگتینگ، یکی از موضوعاتی که همیشه در بحث های تیراندازی به آن پرداخته می شود. “چه دوربینی مناسب برای تیراندازی تارگتینگ است؟” این سوالی است که خیلی از تیراندازان چه تازه کار و چه کسانی که در مسابقات تیراندازی تجربه دارند، مطرح می کنند. در گروه های مختلف شبکه های اجتماعی و حتی برخی وبسایت ها، دیدگاه ها و پاسخ های مختلفی برای این سوال می بینیم که ممکن است شما را گیج کنند! به همین علت تصمیم گرفتیم در این مقاله و مقاله ی بعدی به بررسی مشخصات دوربین های مناسب برای تیراندازی تارگتینگ و بنچ رست بپردازیم.
بخش اول، ترجمه ای از مقاله Target Scopes از وبسایت ۶mmbr.com می باشد. بخش بعدی با توجه به مصاحبه ها و گفتگو با تیراندازان مطرح بنچ رست و تجربیات مان در سال های اخیر همراه با لیست دوربین های مناسب بنچ رست آماده شده است.
دوربین تارگتینگ Target Scopes
خرید یک دوربین برای تیراندازی تارگتینگ می تواند هم یک کار ساده باشد و هم اینکه ممکن است هفته ها، برای یک انتخاب درست طول بکشد. جالب است که برخی برای خرید یک دوربین با کیفیت، مبلغ ۸۵۰ دلار یا بیشتر هزینه می کنند، بدون اینکه حتی نگاهی به نمونه های مشابه آن داشته باشند.
حین خرید یک دوربین می بایست با دقت، فوکوس، وضوح تصویر، تراز و هم محور بودن خطوط عمودی و افقی رتیکل، فاصله ی راحتی چشم (Eye Relief) و خروجی منظر چشمی (Exit Pupil) را بررسی کنید. خرید یک دوربین ارزان قیمت با بزرگنمایی ۴۰X ، در صورتیکه وضوح و شفافیت کافی نداشته و یا قطر خروجی منظر چشمی آن بیش از حد کوچک باشد، فقط و فقط موجب عذاب شما خواهد شد!
در صورت امکان بهتر است قبل از خرید هر دوربینی، نمونه های موجود در فروشگاه ها یا دوربین های روی تفنگ دوستانتان را بررسی و امتحان کنید. طبلک ها و تنظیمات پارالکس دوربین را بررسی کنید و انواع مختلفی از طبلک ها را امتحان کنید. ممکن است اولویت شما ضخامت خاصی از رتیکل باشد و یا اینکه قابلیت تخمین مسافت توسط رتیکل های میلدات را ترجیح دهید.
مشکلات ساختاری دوربین ها
قبل از خرید دوربین تارگتینگ می بایست به خوبی در خصوص آن تحقیق کنید. به عنوان مثال، برند لئوپولد، دوربین های بسیار خوبی دارد اما برخی از آنها مشکل ترکینگ- tracking و یا کج بودن رتیکل دارند که می بایست همان اول کار اصلاح شوند. یا برخی مدل های ساید فوکوس مشکلی به نام lash دارند که نیاز به اصلاح دارد (مشکل پارالکس علی رغم فوکوس کردن روی هدف). در این دوربین ها برای تنظیم پارالکس، ابتدا باید پیچ پارالکس را تا انتها و بی نهایت بچرخانید، سپس کم کم با برگرداندن آن به بهترین فوکوس روی هدف برسید. این روش توسط خود کمپانی لئوپولد توصیه شده که واقعاً هم کارآمد می باشد.
ویژگیهای لازم دوربین تارگتینگ
در ادامه به خصوصیات مهمی که یک دوربین مناسب تارگتینگ باید داشته باشند، اشاره می کنیم :
رزولوشن ( وضوح تصویر) Resolution:
برای بررسی این خصوصیت، قطعه ای از یک روزنامه را در ۵۰ یاردی قرار دهید و سعی کنید تا متن و تیترهای آن را بخوانید. با استفاده از ریسمان و شاقول هم می توانید آن را تراز کنید. در این لینک ، چارت مخصوصی برای تست رزولوشن لنز دوربین قرار داده شده که می توانید پرینت کرده و استفاده کنید.
کنتراست تصویر Image Contrast :
بین دو دوربین با وضوح تصویر یکسان، دوربینی که کنتراست تصویر بهتری داشته باشد، برای تیراندازی تارگت بهتر خواهد بود. کنتراست بیشتر امکان دید بهتر جزئیات محل اصابت را به شما خواهد داد. برخی دوربین ها، نوردهی ( Light transmission ) بسیار عالی دارند ولی با تیون بهتر برای کنتراست بالاتر، وضوح تصویر خیلی بیشتری خواهند داشت. همچنین کیفیت تصویر، توسط کوتینگ عدسی ها برای فیلتر کردن اشعه ی UV و برخی طیف های نوری خاص نیز می تواند بهبود پیدا کند.
فاصله ی راحتی چشم Eye Relief :
دوربین را روی سلاح نصب کرده و ببینید آیا می توانید در یک موقعیت با ثبات و راحت، در حالیکه انتهای قنداق با شانه شما تماس دارد یا نزدیک آن قرار گرفته، براحتی تصویر را در مرکز و بدون هیچ سایه و هاله ای در اطراف آن ببینید.
در دوربین هایی با بزرگنمایی متغیر، تغییرات فاصله ی راحتی چشم با تغییر دادن بزرگنمایی را بررسی کنید. دوربینی بهتر خواهد بود که حداقل تغییرات در فاصله ی راحتی چشم را با تغییر بزرگنمایی دوربین داشته باشد. چرا که مجبور نیستید دائماً سر خود را برای داشتن تصویر مناسب، عقب و جلو کنید.
بسیاری از کمپانی های سازنده دوربین، فاصله ی راحتی چشم برای محصولات خود را منتشر می کنند یا بر روی مشخصات پکیج دوربین درج می کنند. اما بهتر است خودتان آن را امتحان کنید. مثلاً دوربین هایی همچون نایت فورس ۸-۳۲*۵۶ از این لحاظ بسیار خوب می باشند که فاصله ی راحتی چشم ۳ تا ۳٫۵ اینچ، در کل دامنه ی تغییرات بزرگنمایی خود دارد.
خروجی منظر چشمی Exit Pupil :
در دوربین هایی با قطر عدسی یکسان، دوربین با بزرگنمایی بیشتر، خروجی منظر چشمی کوچک تری خواهد داشت. در نظر داشته باشید که خروجی منظر چشمی که در واقع حلقه ای کوچک از نور می باشد، می بایست تمام اطلاعات تصویر را به گیرنده ی چشمهایتان برساند. خروجی منظر چشمی بزرگ تر قطعاً بهتر خواهد بود.
خروجی منظر چشمی کوچک تر باعث کم سو شدن تصویر و سخت شدن کار برای یک دوربین خوب خواهد گشت. به همین خاطر است که تقویت بزرگنمایی دوربین های ویور T36 و سایترون ۳۶X را توصیه نمی کنم. چرا که با عدسی شیئی آنها با قطر ۴۰ و ۴۲ میلیمتر، با افزایش بزرگنمایی به بیش از ۳۶ برابر ، قطر خروجی منظر چشمی آنها بیش از حد کوچک خواهد شد. در تصویر، دوربین لئوپولد سری Competition با بزرگنمایی ۴۰X و قطر عدسی شیئی ۴۵ و قطر مردمک خروجی ۱٫۱۳ را می بینید.
ترکینگ Tracking :
هیچ دوربینی در صورت حرکت رتیکل با هر بار شلیک و یا قابل تکرار نبودن تنظیمات طبلک های برد و سمت، صرف نظر از قیمت آن، مناسب تیراندازی تارگتینگ نخواهد بود. با خرید هر دوربینی، ابتدا باید با انجام Box Test ، تکرارپذیری آن را بررسی کنید.
انجام Box Test
یک شلیک انجام دهید و سپس طبلک برد را به میزان۶ موآ به سمت بالا بچرخانید و یک شلیک دیگر انجام دهید. سپس طبلک سمت را به میزان ۶ موآ به سمت راست چرخانده و شلیک دیگری انجام دهید. دوباره طبلک برد را ۶ موآ به سمت پایین چرخانده و شلیک دیگری انجام دهید. در نهایت طبلک سمت را به میزان ۶ موآ به سمت چپ چرخانده و شلیک آخر را انجام دهید. در صورتیکه طبلک ها به درستی عمل کنند، شلیک پنجم می بایست دقیقاً بر روی شلیک اول اصابت کند. ( با فرض نبود دریفت باد یا انجام این تست در یک محل بدور از باد)
تا اینجا با مشخصه های اصلی یک دوربین مناسب تیراندازی تارگت آشنا شدیم. برای خیلی از ماها این اطلاعات می تواند در انتخاب های بعدی یا بررسی دوربین فعلی مان کمک کننده باشد. در مقاله ی بعدی به بررسی مشخصات دوربین مناسب تیراندازی بنچ رست خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.