تیراندازی Free recoil در بنچ رست

تیراندازی بنچ رست آمیزه ای از بکارگیری مهارت و تکنیک های فردی ، تجهیزات و انضباط سختگیرانه است. دستیابی به امتیاز بالا و یا گروه تیر بی نظیر و عالی نیازمند داشتن تجهیزات مناسب و مهارت فردی تیرانداز است. یکی از مهارت های فردی که بر روی امتیاز یا گروه تیر شما تأثیر می گذارد، روش تیراندازی و ماشه کشی است. روشهای زیادی، توسط تیراندازان بنچ رست استفاده می شود که تیراندازی Free Recoil ، یکی از متداول ترین شیوه های ماشه کشی در بنچ رست است. 

در این نوشتار قصد داریم تا تکنیک تیراندازی Free Recoil ( اصطلاحا عقب نشینی آزاد ) را از دیدگاه تیراندازان این رشته بررسی کنیم. تمرکز مقاله بر روی استفاده از این شیوه در بنچ رست ریم فایر و بادی خواهد بود. اما ابتدا نگاهی به این شیوه تیراندازی در بنچ رست سنترفایر خواهیم داشت. تیراندازی Free recoil در بنچ رست سنترفایر ، تکنیک مرسومی بوده و تقریبا بیشتر تیراندازان سنترفایر کلاس های short range مثل ۱۰۰ و ۲۰۰ یارد، از آن استفاده می کنند. 


 

مقاله کوتاهی درباره تیراندازی fee recoil در وبسایت accurateshooters وجود دارد که می تواند به ما کمک کند. در این نوشتار کوتاه سعی شده این تکنیک به صورت ساده و کلی توضیح داده شود. باهم به آن نگاهی خواهیم داشت:

در فروم تیراندازی ما ، یکی از تیراندازان خواسته بود که در مورد تیراندازی به شیوه Free Recoil یا عقب نشینی آزاد توضیحی داشته باشیم. این شیوه یا برخی از انواع آن توسط بسیاری از تیراندازان موفق بنچ رست مسافت کوتاه ( ۱۰۰ و ۲۰۰ یارد) استفاده می شود. با اینحال باید خاطر نشان کنیم که بین شیوه Free recoil کامل و آنچه در واقع می توانید در میدان مسابقه بنچ رست مشاهده کنید، تفاوت وجود دارد.

تیراندازان ممکن است روش های متفاوتی را برای اجرای این تکنیک بکار ببرند. مثلا شانه شان را کمی به قنداق تکیه دهند ، یا انگشت شصت شان را به آرامی پشت گارد ماشه قرار دهند ، کف دست با لمس خفیف قبضه همراه باشد. از نظر فنی، این روش ها دیگرتیراندازی Free recoil کامل نیست. البته این موضوع را باید در نظر بگیرید که هیچ روشی، “بهترین” برای هر کالیبر و سلاحی نیست. شلیک با روش عقب نشینی آزاد و کامل یعنی فقط لمس ماشه و عدم لمس قنداق به هر روشی! برای این کار به تفنگی با بالانس عالی و تنظیم بسیار بهینه رست جلو و کیسه شن و تفنگ بر روی این دو نیاز دارید. همینطور تفنگ باید مجهز به یک دستگاه ماشه حساس باشد!

در ویدئوی زیر، تیرانداز تالار مشاهیر بنچ رست آقای تونی بویر را در حال تیراندازی در تورنمنت Shamrock در سال ۲۰۰۹ مشاهده می کنید. تونی فقط ماشه را لمس می کند، اما او دست راست خود را بروی قنداق برای راهنمایی ( Guidnig) با ملایمت استفاده می کند. اگر اتصال اینترنت خوبی دارید، ویدئو را با کیفیت بالا و به صورت آهسته نگاه کنید.

[aparat id=”x84dm”]

 

 

 

ویدئوهای بیشتر 

در این دو فیلم از کانال YouTube Rekyyli Ja Riista Recoil and Game ، نحوه شلیک با یک تفنگ اختصاصی بنچ رست مسافت کوتاه را می بینید. به عقب نشینی فوق العاده و در خط مستقیم تفنگ توجه کنید. تفنگ سپس به سمت تارگت باز می گردد، و این کار شلیک به شلیک انجام می شود. در نتیجه، تیرانداز پس از شلیک لازم نیست موقعیت تفنگ را تنظیم کند (غیر از فشار دادن تفنگ به جلو). بنابراین تیرانداز می تواند به سرعت در عرض چند ثانیه از شلیک قبلی ، تفنگ را مسلح و دوباره شلیک کند. رست خوب و عملکرد ثابت و یکنواخت اهرم مسلح کننده ، مانع از تکان خوردن اسلحه و تغییر چیدمان تفنگ می شود.

[aparat id=”7Gc8N”]

 

[aparat id=”b0OU7″]

برای رسیدن به تکنیک مناسب تیراندازی به شیوه Free recoil (شلیک آزاد – فقط با فشار دادن روی محافظ ماشه)، تمرین لازم است. البته شما باید یک کیسه شن و رست بسیار خوب داشته باشید و قنداق با شکل هندسی که روی رست و کیسه شن ها به خوبی قرار گیرد. بالانس تفنگ باید روی رست ها عالی باشد. همچنین جعبه مهماتی با قرار دادن گلوله ها ، درست در کنار محل بارگزاری فشنگ، به انجام هر بهتر کار کمک می کند. به عضو انجمن آقای بوید آلن برای یافتن این ویدئوها احترام میگذاریم. بوید به ما گفت: “با دقت تماشا کنید – اینکار به همین صورت که می بینید انجام می شود.” [هشدار : صدای بلند شلیک گلوله – قبل از پخش میزان صدا را کم کنید]

نکات مهم در تیراندازی free recoil

چند نکته در این بررسی قابل تامل است. برای تیراندازی free recoil ، تجهیزات مورد استفاده باید خصوصیاتی داشته باشند که بدون آنها، نمی توان انتظار رسیدن به نتیجه دلخواه را داشت. 

  •  تفنگی با عملکرد خوب و نرم در مسلح سازی و همینطور ماشه قابل تنظیم که با کمترین فشار و ایمن ، 
  •  قنداق بنچ رستی مناسب و هماهنگ با رست ها ،
  • رست جلو و کیسه شن آن و همینطور کیسه شن عقبی مناسب ،

همانطور که در ابتدا گفتم ، قصد ما بررسی استفاده از این شیوه در بنچ رست ریم فایر و بادی است. خصوصیات بالا در همه رشته های بنچ رست چه سنترفایر، چه ریم فایر و بادی تقریبا مشابه است.  به علت وجود عقب نشینی ملموس ناشی از عملکرد مهمات سلاح های گرم در تفنگ های سنترفایر و ریم فایر، این خصوصیات اهمیت بیشتری دارد.

 

آیا تیراندازی free recoil ، مناسب همه کلاس های بنچ رست است؟

نظرات مختلفی در مورد استفاده از این تکنیک مطرح شده است. از تیراندازانی که کاملا موافق تیراندازی به شیوه Free recoil بودند تا تیراندازانی که مخالف استفاده از این شیوه هستند. کسانی که به شکل کاملا آزاد تیراندازی می کنند، حتما از یک قنداق ویژه بنچ رستی با شکل هندسی مناسب ، رست و کیسه شن کاملا سازگار با قنداق استفاده می کنند. تعداد زیادی از تیراندازان در کلاس های مسابقات ARA ، IR50 و WRABF ، تیراندازی Free recoil را به شیوه های مختلفی از نگهداری جزیی توسط دست یا شانه انجام می دهند.

کلاس اسپورتر

بیشتر تیراندازانی که با این شیوه موافق نبودند در کلاس هایی تیراندازی می کنند که امکان ایجاد تغییرات کمتری بر روی تفنگ و قنداق وجود دارد. بخصوص در بنچ رست ریم فایر کلاس اینترنشنال اسپورتر.  برخی تیراندازان با گرفتن قنداق تفنگ در این کلاس امتیازات بهتری کسب کرده و اعتقادی به تیراندازی فری ریکویل نداشتند. در کلاس اسپورتر، استفاده از وزن بالا مجاز نیست (حداکثر ۳٫۸۵۵ کیوگرم) و دوربین با بزرگنمایی بیشتر از ۶٫۵X مجاز نیست. به این دلایل استفاده از قنداق های سنگین و با اشکال هندسی مناسب، سخت تر از دو کلاس دیگر است. در این کلاس تیراندازانی هستند که تفنگ را به صورت کامل می گیرند.  اینکار با گرفتن کامل قبضه ، گرفتن جزیی و پشتیبانی با شانه یا گونه نیز همراه بود.

در واقع نمی توان یک شیوه یکسان را برای همه توصیه کرد یا استفاده از روش گرفتن تفنگ را نادرست دانست! یادمان باشد که هدف ما رسیدن به دقت و امتیاز بالاست! پس اگر نتایج خوبی با روش فعلی خود می گیریم، نیازی به تغییر روش خود نخواهیم داشت. زمانیکه در مسابقات کاپ جهانی ۲۰۱۷ حضور داشتم، با این کلاس ریم فایر و تفنگ های مورد استفاده تیراندازان در این کلاس از نزدیک آشنا شدم. خیلی از تیراندازان در محدوده قوانین موجود، تغییراتی روی قنداق تفنگ برای تیراندازی فری ریکویل انجام داده بودند. برخی نیز قنداقی اختصاصی برای این کلاس و تفنگ مجزا از دو کلاس دیگر داشتند.

در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۹ به علت حضور کامل در روز مسابقات کلاس اسپورتر ، نگاهی دقیق تر به این موضوع داشتم. خیلی از تیراندازان از قنداق و تفنگ ویژه برای این کلاس استفاده می کردند. اینکار به آنها اجازه می داد تا از تیراندازی free recoil استفاده کنند. در بخش بعدی ویدئوهایی از تیراندازی با تفنگ های کلاس اسپورتر را باهم می بینیم. 

نکته مهم! استفاده از تجهیزات و ابزار با خصوصیاتی است که پیش از این برشمردیم ، لازمه تیراندازی به صورت فری ریکویل است. 

 

کلاس های لایت و هوی ورمینت 

 میدان مسابقات بنچ رست ریم فایر و بادی در این دو کلاس، جایی است که شما کاربرد تیراندازی free recoil را به وضوح خواهید دید. بیشتر تیراندازان ریم فایر در این کلاس ها، از تفنگ هایی با قنداق های ویژه و اختصاصی بنچ رست استقاده می کنند. رست ها و کیسه شن ها به درستی و با دقت زیادی بر روی میز چیده می شوند. حرکت تفنگ روی قنداق قبل از مسابقه به دقت آزمایش می شود تا از حرکت مستقیم و رو به عقب آنها اطمینان داشته باشند. به تصاویر بعدی نگاه کنید. 

 

تفنگ ریم فایر کلاس لایت ورمینت
تیرانداز استرالیایی ملانی فراست در حال تیراندازی با تفنگ کلاس لایت ورمینت ۵۰ متر است. قنداق تفنگ از فیبرکربن و به شکل نامتعارفی ساخته شده است.
تفنگ ریم فایر 50 متر
تفنگ ریم فایر ۵۰ متر با بارل تیونر نصب شده بر روی لوله ، تیراندازی به روش فری ریکویل

تیراندازان بنچ رست چه می گویند؟

در زمان حضور در مسابقات کاپ جهانی ۲۰۱۷ و قهرمانی جهان ۲۰۱۹ ، بررسی بر روی تکنیک های تیراندازان بخصوص شرکت کنندگان برتر رقابت ها داشتم. این تیراندازان از بهترین های بنچ رست کشور خود بود ند. تصاویر و ویدئوهایی که در این مقاله می بینید حاصل این بررسی هاست که سعی  کردم در قالب فیلم های آموزشی استفاده شوند. برای آماده سازی این مقاله به صورت مستقیم با تعدادی از تیراندازان بنچ رست، مصاحبه هایی داشتم که در این بخش از مقاله، گزیده هایی از آنها را با شما به اشتراک می گذارم. 

Stuart Elliot

یکی از تیراندازانی که در این رابطه با او صحبت کردم، آقای استوارت الیوت، تیرانداز بنچ رست استرالیایی است. استوارت مدیر وبسایت BRT و یکی از تیراندازان با تجربه در بنچ رست سنترفایر، ریم فایر و بادی و از قهرمانان چندین دوره مسابقات جهانی است. این تیرانداز در زمینه آموزش تیراندازان جدید بنچ رست نیز فعالیت زیادی دارد. تعریفی که او از تیراندازی free recoil داشت :

تیراندازی free recoil به این معنی است که شما ماشه را “بدون نگهداشتن تفنگ” آزاد می کنید. بدون تماس شانه به قنداق، بدون گرفتن ملایم قبضه، بدون گرفتن پشت گارد ماشه ( اصطلاحا pinch کردن )، تنها انگشتی که ماشه کشی می کند، ماشه را آزاد می کند تا به تفنگ اجازه دهد مستقیم به سمت عقب حرکت کند.

قانون نیوتن را به یاد دارید؟ ” هر عملی یک واکنش برابر دارد! ” بنابراین اجازه دادن به تفنگ برای عقب نشینی آزاد ( فری ریکویل کامل) باعث می شود که امیدوار باشیم که تفنگ بعد از هر شلیک به صورت مشابه و یکسان حرکت کند.

اما چرا در بیشتر اوقات به درستی این اتفاق نمی افتد؟ زیرا تیراندازان مشکلات دیگری را ایجاد می کنند! مثل کیسه شن بی کیفیت یا چیدمان ضعیف و اشتباه رست که منجر به عقب نشینی نامناسب تفنگ می شود.همچنین آزاد کردن نادرست ماشه! اینکار باید کاملا یکسان و مشابه انجام شود و دنبال کردن ماشه (follow through ) بعد از شلیک را داشته باشید.  بسیاری از تیراندازان متوجه نمی شوند که بجای کشش درست ماشه، به ماشه ضربه می زنند مانند زمانی که به دسته یک کنسول بازی ضربه می زنند!


یکی از اشکال تیراندازی Free recoil که بین تیراندازان بنچ رست Small bore بیشتر مرسوم است ، تیراندازی به روش finger pinching می باشد. در این روش ، تیرانداز به مانند زمانی که به صورت فری ریکویل کامل تیراندازی می کند، تنها انگشتی که ماشه را می کشد، بر روی تیغه ماشه قرار می دهدد. تفاوت کار در این است که انگشت شست را به صورت خفیف و ملایم پشت گارد ماشه قرار می دهیم. به این روش اصطلاحا ” Finger pinching” گفته می شود.

یکی از تیراندازان بنچ رست ریم فایر ایالات متحده می گوید : 

« طی دو سال گذشته به این شیوه تیراندازی کرده و باعث شده که سطح امتیازات ش ده برابر شود! این روش شاید برای همه مناسب نباشد ، کما اینکه برخی از دوستانم از آن استفاده کرده ولی موفقیت خوبی نداشتند. بخصوص اگر از قبلا تیرانداز رشته هایی مانند سه وضعیت یا تیراندازی درازکش بوده اید. تیراندازی فری ریکویل به روش Finger pinching برای کسانی که مداومت در این روش دارند ، جواب می دهد! »

 

در عکس زیر، تیرانداز تیم روسیه آقای آلکسی سولداتوف از تکنیک فینگر پینچینگ استفاده می کند. 

آقای موریس هازارد از تیم انگلستان و قهرمان چندین دوره مسابقات جهانی و اروپا در رشته ریم فایر ۵۰ متر، تیراندازی free recoil و روش فینگر پینچینگ را نشان می دهد.


Bill Collaros

آقای بیل کالارس رییس سابق WRABF و کاپیتان تیم استرالیا در چندین دوره رقابت های این فدراسیون نیز شیوه تیراندازی خود را به این صورت شرح داد :

 

« در حال حاضر به روش Finger pinching تیراندازی می کنم ، اینکار اجازه عقب نشینی آزاد به تفنگ را می دهد اما با پشتیبانی بسیار جزیی همراه است. من از این شیوه برای هر دو تیراندازی ریم فایر و بادی استفاده می کنم. این کار در تفنگ بادی به اندازه ریم فایر مهم نیست ، اما سعی می کنم برای همه رشته ها و تفنگ ها به یک شکل تیراندازی کنم.»

در این فیلم نحوه تیراندازی آقای کالارس با تفنگ ریم فایر را می بینید.

[aparat id=”dnysI”]


Gianpietro Mazzolari

آقای Gianpietro Mazzolari تیرانداز ایتالیایی که عناوین مختلفی در رشته ریم فایر و بادی به صورت انفرادی و تیمی دارد ، در این رابطه می گوید : 

تفنگ های بادی با مکانیسم استابلایزر مثل اشتایرها و یا والتر ، امکان استفاده از تیراندازی فری ریکویل را دارند. سایر تفنگ ها بدون این مکانیسم (فینورک ها مثل P70 یا مدل ۸۰۰X ) باید کم و بیش در زمان تیراندازی نگه داشته شوند. {تیراندازان ایتالیایی از مدل های فینورک بیشتر از سایر تیراندازان در مسابقات جهانی استفاده می کنند}

در تفنگ های ریم فایر هیچ قانونی وجود ندارد، بستگی به موادی که قنداق ساخته شده و یا امواج هارمونیک حاصل از شلیک بستگی دارد. برای مثال، من دو تفنگ آنشوتز مدل ۲۰۱۳ برای کلاس اسپورتر دارم. یکی از آنها نیاز به تیراندازی free recoil دارد و یکی دیگر تکنیک trigger pinch.  این موضوع برای دو تفنگ والتر مدل KK500 هم که برای کلاس LV و HV دارم نیز صادق است. 


تیراندازی Free recoil در مسابقات

در این بخش چند ویدئو از تیراندازی free recoil و تکنیک های متفاوت از این شیوه را باهم مرور می کنیم. با بازدید از کانال آپارات و یا یوتیوب انجمن تیراندازان بنچ رست ایران، دسترسی به ویدئوهای بیشتری خواهید داشت. لیست پخش ویدئوهای آموزشی شامل کلیپ هایی در خصوص مهارت ها و تکنیک های بنچ رست است.  

 آقای Tomi Korpi تیرانداز فنلاندی ، رییس سابق ERABSF و یکی از تیراندازان بسیار موفق مسابقات WRABF با تفنگ ریم فایر کلاس اسپورتر در حال تیراندازی است. تفنگ برای قرار گیری بروی رست، مجهز به یک قنداق ویژه شده برابر با قوانین کلاس اسپورتر شده است. به حرکت رو به عقب تفنگ دقت کنید.

[aparat id=”XQ5iS”]


فیلم بعدی از آقای Jyrki Muotio عضو تیم فنلاند در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۹ است. در این فیلم تکنیک تیرانداز و حرکت تفنگ به خوبی قابل مشاهده است. تیرانداز تنها ماشه تفنگ را لمس می کند و تفنگ به نرمی و مستقیم به سمت عقب حرکت می کند. 

[aparat id=”qwP4j”]


آقای Giuseppe Crespi تیرانداز ایتالیایی ، در حال تیراندازی با تفنگ اشتایر چالنج به روش فری ریکویل ، 

[aparat id=”Cp260″]

برای ورود به کانال آپارات انجمن تیراندازان بنچ رست ایران کلیک کنید.


آیا تیراندازی free recoil در بنچ رست بادی کاربردی است؟

قطعا این نوشتار کاملی در این رابطه نیست ولی می تواند راهنمای خوبی برای تیراندازانی باشد که به این شیوه از تیراندازی علاقمند هستند و دوست دارند سطح امتیازات خود را بالا ببرند. مهم ترین بخش یادگیری یک مهارت ، آموزش صحیح مهارت و برنامه ریزی مناسب تمرینی همراه با پایداری است. بنابراین رسیدن به نتیجه مطلوب به انگیزه و پایداری شما بستگی دارد. 

توصیه ای که می توانم داشته باشم، این است تیراندازی Free recoil را امتحان کنید! همانطور که قبلا گفتیم ، همه تیراندازان به یک شکل و روش تیراندازی نمی کنند و بسته به تجهیزات مثل شکل تفنگ و قنداق ، نوع رست، اشکال مختلفی از یک تکنیک را بکار ببرند. بنابراین در صورتی که قصد تیراندازی به روش Free recoil را دارید ، ابتدا نگاهی به تجهیزات خود داشته باشید. پاسخ عنوان سوالی این بخش را به شما واگذار می کنم. نترسید و در فصولی که مسابقاتی ندارید و وقت آزاد بیشتری وجود دارد، تکنیک های جدیدی را امتحان کنید. 

ابتدا نگاهی به شیوه استفاده از این تکنیک توسط تیراندازان بنچ رست بادی در مسابقات خواهیم داشت.

در عکس زیر آقای جانسون، تیرانداز آفریقای جنوبی از روش فری ریکویل برای تیراندازی با تفنگ ایرآرمز EV2 استفاده می کند. تفنگ ایرآرمز با یک قنداق بنچ رستی شخصی سازی شده است که امکان تیراندازی به این شیوه را به تیرانداز می دهد. 

عکس دیگری از کاربرد این شیوه از تیراندازی، توسط Ulla Morisoja از تیم فنلاند با تفنگ اشتایر را می بینید. تیم فنلاند یکی از موفق ترین تیم های شرکت کننده در مسابقات بنچ رست در سطح جهانی هستند. تقریبا همه اعضای این تیم در مسابقات مختلف از شیوه فری ریکویل برای تیراندازی استفاده می کنند. 

در عکس بعدی، تکنیک finger pinching توسط Sonia Frost از تیم استرالیا را می بینید. تعداد زیادی از تیراندازان استرالیایی از این تکنیک یا فری ریکویل کامل استفاده می کنند. 

 آقای علیرضا مومن زاده عضو تیم ایران، تیراندازی با تفنگ اشتایر و تکنیک free recoil در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۹ آفریقای جنوبی.

آقای Hein Fromann از تیم آفریقای جنوبی ، تیراندازی فری ریکویل با تفنگ Thomas Air کلاس لایت ورمینت 

در ادامه صحبت با تیراندازان کشورهای دیگر ، ارسالی با موضوع استفاده از تکنیک فری ریکویل در صفحه فیس بوک wrabf ارسال کردم. بیشتر تیراندازانی که به این ارسال پاسخ دادند ، برای هر دو تفنگ ریم فایر و بادی از تیراندازی فری ریکویل استفاده کرده می کردند. البته شکل های مختلف از تیراندازی free recoil توسط تیراندازان اجرا می شود. در انتهای مقاله، مجموعه ای از تصاویر تیراندازان بنچ رست را برای آشنایی بیشتر شما با روش های استفاده توسط تیراندازان بنچ رست قرار داده ایم. 

تجربیات شخصی تیراندازی free recoil

در این بخش، تجربیات شخصی خود در استفاده از این تکنیک در بنچ رست تفنگ بادی را با شما به اشتراک می گذارم. در کلاس لایت ورمینت از تفنگ ایرآرمز FTP900 استفاده می کنم ، زمانیکه از قنداق اصلی تفنگ همراه با قطعات نصب شده جهت قرار دادن روی رست استفاده می کردم ، تیراندازی به به صورت free recoil یا حتی فینگر پینچینگ نتایج خوبی نداشت (به علت شکل قنداق). اما بعد از ساخت یک قنداق اختصاصی بنچ رست برای این تفنگ ، روش تیراندازی خودم را عوض کردم. نتایج آزمایش دقت در محیط بسته با استفاده از تیراندازی فری ریکویل بهتر از گرفتن قبضه بود. البته با کمی حمایت انگشت شصت ماشه کشی انجام می شود. 

در کلاس هوی ورمینت از تفنگ اشتایر LG110  استفاده می کنم. این تفنگ به صورت پیش فرض مجهز به استابلایزر است که در این تفنگ برداشته شده است. بنابراین عقب نشینی بیشتری نسبت به اشتایرهای مشابه در زمان شلیک دارد. در طی چند سال گذشته به این نتیجه رسیدم که با استفاده از تکنیک finger pinching و یا فری ریکویل کامل، دقت بهتری از تفنگ های بادی بگیرم ( بستگی به مدل اشتایر و کلاس تیراندازی). در عکس زیر که مربوط به مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۹ آفریقای جنوبی است ، از تفنگ اشتایر استفاده می کنم. این اشتایر برای این کلاس بهینه شده و برای انتقال ضرب تفنگ بعد از شلیک ، انتهای قنداق با یک قطعه همراستا با رایزر جلویی بالانس شده بود. در این مسابقه من و عضو دیگر تیم، علیرضا مؤمن زاده به همین شیوه تیراندازی کرده و امتیازات خوبی کسب نمودیم.

 تیراندازی به دو شکل free recoil کاملا آزاد و تکنیک finger pinching را با تفنگ اشتایر کلاس HV در ویدئوهای زیر می بینید :

[aparat id=”87X24″]

[aparat id=”pbqXP”]

 

همانطور که آقای Mazolarri تیرانداز ایتالیایی هم گفته بود ، تیراندازی با تفنگ هایی مثل فینورک بائو ۸۰۰ یا مدل های مشابه ، با گرفتن قبضه نتیجه بهتری دارد. به عنوان اولین تفنگ ۴٫۵ کلاس هوی ورمینت ، تجربیاتی با فینورک ۸۰۰ دارم که ممکن برای شما مفید باشد. بیشتر تیراندازان که از این سلاح استفاده می کنند، با گرفتن قبضه عقب نشینی تفنگ را مهار می کنند. شما یا باید تغییراتی بر روی قنداق مدل Alu داشته باشید یا یک قنداق اختصاصی بنچ رست برای تفنگ تهیه کنید. در غیر اینصورت تیراندازی فری ریکویل به یک شکل و دقیق با این سلاح به سختی حاصل می شود.

بعد از چند ماه آزمایش این تفنگ بخصوص در محیط ایندور به نتایجی رسیدیم که منجر به ایجاد تغییراتی بر روی قنداق آن شد. سنگین کردن تفنگ در بخش جلویی با نصب یک قطعه فلزی سنگین در محدوده بالانس تفنگ می تواند برای تیراندازی فری ریکویل کمک کند. بهترین نتایج با تکنیک finger pinching گرفته شد. برای اینکار باید قبضه تفنگ را مانند اشتایر در عکس های قبلی از تفنگ باز کنید. در تصویر زیر می توانید جزییات بیشتری را ببینید.

 تفنگ های بادی PCP نیز عقب نشینی جزیی ولی موثر در تغییر محل برخورد پرتابه دارند. اگر به یک محیط بسته دسترسی دارید ، می توانید تفاوت شیوه های مختلف گرفتن قنداق و اشکال متفاوت Free recoil را آزمایش کنید. اینکه شما از این تکنیک استفاده کنید یا نه! به خود شما و نتایج بدست آمده بستگی دارد. اگر نتایج بهتری می بینید چرا از آن استفاده نکنید؟! در پایان ، امیدوارم که این مقاله به شما در خصوص افزایش مهارت ماشه کشی و انتخاب تکنیک درست کمک کرده باشد. لطفا نظر و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.  

 

صادق قرنجیکی

عضو تیم بنچ رست IRBRS

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

عضویت

این زمینه الزامی است.
این زمینه الزامی است.
این زمینه الزامی است.